Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Jabłka wrzucić na patelnię dodać cukier (1/3szklanki) oraz wodę. Postawić na średnim ogniu i usmażyć co jakiś czas mieszjąc.

Kruszonka: mąkę, cukier puder i masło zagnieć dłońmi aż powstawnie ciasto o grudkowej konsustencji

Jabłka przełóż do naczynia żaroodpornego a na wierzch rozłóż kruszonkę.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200stopni i piecz ok 25min

Posypać po upieczeniu cynamonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    mjami! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetny przepis,warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale smaczny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !