Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy,parzymy,aby nie ściemniały,i kroimmy w niedużą kostkę.Jajka gotujemy na twardo,obieramy,kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce.Przygotowujemy farsz:pieczarki,jajka i natkę pietruszki wkładamy do miski,dodajemy majonez i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na plastry szynki łyżką stołową nakładamy małe porcje farszu i zawijamy w rożki.Szynkę z farszem układamy promieniście na okrągłym półmisku.dekorujemy szczypiorkiem i pokrojonym w cząstki pomidorem.Kostkę rosołową zalewamy gorącą wodą i rozpuszczamy żelatynę.Studzimy.Gdy zacznie tężeć,wylewamy na półmisek,przykrywając szynkę z farszem.Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !