Sposób przygotowania

Formę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą Prymat. Mąkę (0,5 kg) przesiać z proszkiem do pieczenia (3 łyżeczki) . Margarynę (250 g) utrzeć z cukrem (1,5 szkl.) , dodać żółtka (4 szt.), połowę mąki (0,25 kg)i śmietanę (1 szkl.). Całość wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek (4 szt.) i niewielkiej ilości cukru (2-3 łyżeczki) . Ubitą pianę i resztę mąki dokładać do ciasta. Wymieszać. Przełożyć do formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Babkę polać gotowa polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Zrobie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajna babka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ładniutka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ładnie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    a Wielkanoc tuż tuż:) przyda mi się taki przepis:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    śliczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !