Sposób przygotowania

Kopytka: Ugotowane, zmięte tłuczkiem ziemniaki uklepujemy w garnku. Nożem kroimy na 4 części i wyjmujemy czwartą część (ćwiartkę). Kładziemy ją na reszcie ziemniaków i w miejsce owej czwartej części sypiemy mąkę (tak, by było na równi z ziemniakami). Wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko zgniatamy tak, by otrzymać jednolite ciasto. Z ciasta formujemy malutkie kuleczki i gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do wypłynięcia. Sos: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w drobną kosteczkę boczek razem z pokrojonym w nieco większą kostkę schab. Dodajemy czosnek i podsmażamy około 5 minut. Mięso przyprawiamy Kucharkiem, majerankiem, papryką, przyprawą do gulaszu oraz pieprzem cayenne. Smażymy wszystko przez chwilę i dodajemy sos do spaghetti Łowicz. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut, dodajemy kukurydzę oraz oliwki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !