Sposób przygotowania

Soczewicę moczymy kilka godzin w wodzie.następnie odlewamy wodę ziarna zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości i odcedzamy i przecieramy dodając drobniutko siekane orzechy.Ziemniaki i selery gotujemy w mundurkach i obieramy ,kapustę ugotować i odcisnąć.Ryż gotujemy w grzybowym rosole z kostki.Cebulę drobno kroimy i i dusimy na tłuszczu na jasnozłoty kolor .Przetartą soczewicę z orzechami przepuszczamy przez maszynkę razem z ziemniakami,selerem, kapustą i ryżem,dodajemy cebulę i żółtka.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY DO MASY SOCZEWICOWEJ,doprawiamy do smaku.Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą,wkładamy masę i pieczemy w nagrzanym piekarniku,pieczemy godzinę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmmm, pycha taki pasztecik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pasztet.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !