Sposób przygotowania

Z jajek,cukru,mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia upiec biszkopt,najlepiej jeden dzień prędzej.Śmietanę ubić dodając cukier puder do smaku i żelatynę rozpuszczoną i schłodzoną ,dla sztywności śmietany.Nie używam żadnych fiksów bo są słodkie.Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części i przełożyć śmietaną.Marcepan zagnieść z cukrem pudrem i rozwałkować ta żeby można obłożyć całość.Z reszty zrobić ozdoby.(w tym przypadku użyłam wszystkiego dwa razy tyle bo tort jest piętrowy)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    cudeńko !!!!!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zgadzam się cudo jak nic:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Przepiękny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Piękny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    słodkie dzieło sztuki
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    po prostu boski:):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepiękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    piękny tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Rewelacyjny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pięknyyy !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !