Sposób przygotowania

Włoszczyznę pokroić na nieduże kawałki, dodać czosnek, imbir i pieprz. Zalać 3 litrami wody i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Lekko posolić. Cebulę pokrojoną na ćwiartki opalić nad palnikiem gazowym lub przypalić na suchej patelni, wrzucić do zupy razem z posiekaną natką pietruszki. Gotować przez kolejne 10min. po czym odcedzić. Czysty wywar gotować, aż jego objętość zmniejszy się do około 1,5 litra. Makaron chiński przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i nałożyć do miseczek. Do rosołu wrzucić kiełki, posiekaną kolendrę, groszek cukrowy, posiekaną dymkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Pogotować chwilę, doprawić do smaku sokiem z limonki, sosem sojowym i olejem sezamowym. Zupę nalać do miseczek z makaronem. Zupę pho można gotować również na kawałku kurczaka lub wołowiny, wtedy po odcedzeniu oddzielamy mięso od kości, kroimy na niewielkie kawałki i wrzucamy do wywaru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super,lubię robić nowe potrawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !