Sposób przygotowania

Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
Przygotowujemy biszkopt: ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy powoli żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Formę do pieczenia wykładamy papierem, nakładamy masę biszkoptową, pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w temp 160
stopni.
Gotowy biszkopt odstawiamy do wystudzenia.

Przygotowujemy górę:
1. Miksujemy mleko z masą tiramisu do uzyskania konsystencji kremu.
2. Nakładamy na wystudzony biszkopt.
3. Układamy krakersy.
4. Masę kajmakową.
5. Krakersy.
6. Ubijamy śmietankę z cukrem i śmietan fixem, układamy na wierzch całego ciasta.

Ciasto gotowe! :) Przed podaniem posypujemy kakaem lub czekoladą w proszku. Smacznego!!!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszności
  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię takie ciacha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ja też bardzo lubię takie przekładańce:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PYCHOTKA!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię takie desery
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ale pycha!
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale bym zjadła:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    to ja poproszę taki solidny kawałek :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    zjadłabym chętnie takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    coś nieziemsko wspaniałego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !