Sposób przygotowania

Boczek i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Jajka roztrzepać , dodając do smaku sól, pieprz, oregano, bazylię, pokrojoną zieloną pietruszkę, starty parmezan. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Wcześniej można dodać do wody 2 łyżki oleju- makaron nie będzie się sklejał. Do gorącego makaronu wlać roztrzepane jajka, wyłożyć gorący boczek z cebulą i wymieszać. Jeżeli jajka się nie ścięły, postawić garnek na ogniu i chwilę podgrzewać, mieszając.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ładne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !