Sposób przygotowania

Dynię obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, gdy zmięknie dodać ziemniaki, marchewkę chwilę smażyć. Dodać dynię i jeszcze 2-3 minuty smażyć. Następnie dodać bulion, przyprawy i całość gotować na małym ogniu około 15 min. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem /pieprzu proponuję dać naprawdę sporo/. Podawać ze zrumienionymi na patelni pestkami dyni i świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Zupę z dyni jadłam tylko na słodko, chyba trzeba zrobić również na ostro:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie dynia najlepsza jest na ostro, ale tak mocno ostro i aromatycznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    musi być smaczna, takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Smaczna i zdrowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ja również uwielbiam dynie na ostro :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajna ale nigdy nie robiłem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zupy z dyni nie jadłam ciekawe jak smakuje
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajny kolorek ma twoja zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna ta zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię zupę z dyni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !