Sposób przygotowania

Formę do ciast na zimno wysmarować pędzelkiem. Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzącej wody, 1/4 wylać na spód formy, włożyć połówki truskawek, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe truskawki pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny i z pewnością pyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    miało być wysmarować formę olejem za pomocą pędzelka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Lubię takie słodkości.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    to chyba jakaś okazja musiała być ??

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !