Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POPCORN KARMELOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

popcorn 1 op
masło 200 g
cukier 1,5 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POPCORN KARMELOWY

maslo rozpuszczamy na patelni dodajemy cukier i 1/4 szklanki wody, czekamy az sie zacznie topic, caly czas mieszamy, dodajemy sol. Jak sie zacznie topic i wytworzy sie gesty sos karmelowy możemy dodac podsmazone wczesniej pokrojone orzechy i popcorn (wczesniej zrobiony na oleju), zdejmujemy z ognia (zeby nam sie wszystko nie spalilo) i mieszamy. Jak sie wszystko polaczy i popcorn pokryty jest orzechami i karamelem rozkladamy go plasko na blache i czekamy az ostygnie-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.09.2011 13:12
ciekawy popcorn
gosia561 15.04.2011 13:46
jak w kinie
bursztynek 07.04.2011 23:47
niezłe, muszę spróbować
ewelinapac 01.04.2011 22:27
ciekawe
Ania67 12.03.2011 20:40
super
annagebalska 12.03.2011 10:54
ciekawe
eli82 12.03.2011 10:04
rewelacja
halinka1011 12.03.2011 08:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak