Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać brązowy cukier i dalej ucierać. Dodać jajko a potem jogurt, dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto wlać do formy. Piekarnik nagrzac do 180 C. Ciasto piec około 50 min. Sprawdzić patyczkiem czy już jest upieczone. Piekarnik wyłaczyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto na około 20 minut do przestudzenia. Podawać posypane cukrem pudrem lub z keksem bitej śmietany.

Smacznego!!

--> wersja z jogurtem jest bardziej aromatyczna, ciemniejsza ale mniej wyrasta. Wyglądem bardzo przypomina ciasta brownies

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    żeby ktoś mi takie codziennie wypiekał..marzenie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    hmm.. codziennie z inną konfiturką i kawą ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    lubie takie;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !