Sposób przygotowania

zoltka utrzec z cukrem do bialosci
wlac szklanke letniego mleka z rozprowadzonymi w nim drozdzami
dodac make
wszystkie skladniki wymieszac i zostawic do wyrosniecia
gdy zwiekszy dwukrotnie objetosc dodac stopione maslo i wyrabiac ok. 30 minut
wyrobione ciasto wlozyc do formy do 1/3 wsokosci i pozostawic do wyrosniecia
potem wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec 50 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    ubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    klasyczna, idealna na święta wielkanocne babka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !