Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z dżemem truskawkowym
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, rozwałkowujemy i formujemy rogalik. Smarujemy rogaliki białkiem i pieczemy na złoty kolor około 20 min w 160 stopniach.
Ciasto: | |
mąka | 4 szklanki |
drożdże | 5 dag |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
śmietana | 1/2 szklanka |
margaryna | 1/2 kostka |
mleko | 1/3 szklanka |
sól | |
Nadzienie: | |
dżem truskawkowy | 1 słoik |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: