Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz na samym końcu kakao. Delikatnie mieszamy, aby składniki biszkoptu się połączyły. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu ciasto kroimy na trzy części.
Przygotowujemy krem: masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodajemy żółtka, aromat rumowy oraz kakao, miksujemy jeszcze chwilę.
Następnie każdy krążek ciasta smarujemy dżemem, a następnie kremem czekoladowym. Układamy jeden na drugim. Przed smarowaniem biszkopty nasączamy wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
Wierzch tortu dekorujemy wg uznania. Można cały tort posmarować bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda apetycznie :) dawno nie jadłam tortu...eh
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    co drugi dzień urodziny :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !