Sposób przygotowania

Dusimy na masełku i oliwy marchewkę wraz z pietruszką , tylko 5 minut. Najlepiej przykryć pokrywką , zamieszać od czasu do czasu , potem dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulę i dusimy dalej tylko musimy uważać aby cebulka nam się nie przypaliła , potem jeszcze dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę wlać bulion i dusimy wszystko razem , dodajemy przyprawy pieprz ziarnisty zmielić i dodać . Gotujemy 10 minut . Następnie dodajemy opłukany i pokrojony szczaw chwilkę jeszcze zostawić na ogniu , wlewamy śmietankę , najlepiej jak będzie 30 % i natkę pietruszki . Odstawiamy. Tę zupę możemy już podawać od razu z jajkiem , albo całość zmiksować .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !