Sposób przygotowania

Białka ubijamy następnie żółtka z cukrem łączymy bardzo delikatnie łączymy białko z żółtkiem następnie dodajemy proszek do pieczenia z mąką i delikatnie mieszamy wylewamy do tortownicy i pieczemy 25-30 minut na termoobiegu w 150 topniach .Wyrósł pięknie .

Biszkopt po upieczeniu i lekkim ostudzeniu przecinamy na 3 krążki następnie robimy masę


Budynie gotujemy na wodzie dodajemy cukier ugotowany ściągamy z ognia wsypujemy galaretkę cytrynowa oraz dodajemy sok z cytryny luk kwasek i miksujemy do rozpuszczenia galaretki następnie po ostudzeniu budyniu robimy masę dodajemy 120 gram mała i miksujemy aż powstanie masa. na spód idzie pierwsza maa cytrynowa dzielimy ja na pół bo musi starczyć na górę

przekładamy drugim biszkoptem i kładziemy masę z bitej śmietany na ,to 3 krążek i masa cytrynowa. przyozdobiłam mandarynkami i oto mój torcik na dzień kobiet wyszedł bardzo smaczny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !