Sposób przygotowania

CIASTO:Ziemniaki(jeszcze ciepłe)utłuc na jednolitą masę i wyrobić elastyczne ciasto dodając 2jajka,1 łyżkę masła,mąkę i sól.Farsz:Cebulę drobno posiekać,zeszklić na łyżce masła,dodając pokrojone mięso,doprawić.Ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać kółka,na każde kłaść po łyżeczce nadzienia,złożyć na pół i zlepiać pierożki.Panierować w jajku i bułce tartej,ułożyć na natłuszczonej blasze i piec na złoty kolor.Najlepiej podać polane gęstą śmietaną albo stopionym masłem.Do nadzienia można dodać zmiażdżony ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !