Sposób przygotowania

Kiełbasę usunąć z osłonki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę ,dodać mąkę i jajka ,zagnieść gładkie i elastyczne ciasto w razie potrzeby dosypać jeszcze troszkę mąki .
Stolnicę delikatnie posypać mąką i uformować z ciasta wałki z każdego wałka odcinać po porcji ciasta którą nadziewać w środku mięsem ,zlepić i uformować kształt knedla.
W dużym garnku zagotować wodę ,osolić do smaku i na gotujący się wrzątek wrzucać knedle ,gotować do 3 min od wypłynięcia ,ale najlepiej wyciągnąć jednego knedla i sprawdzić czy już są ugotowane.
Podawać gorące ,polane tłuszczem z dowolną kwaśną sałatką .
Knedle dzięki białej kiełbasie zyskują inny smak i idealnie nadają się dla ludzi lubiących właśnie taką kiełbasę .

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ciekawa propozycja:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nowatorskie ale wygląda na bardzo smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O, takich knedli jeszcze nie próbowałam :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis, jeszcze takich nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !