Sposób przygotowania

na ciasto; limonkę sparzyć,wycisnąć z niej sok i zetrzeć skórkę,imbir obrać zetrzeć na tarce,wymieszać ze skórką limonki,mąką,proszkiem do pieczenia,żółtkiem ,łyżką sosu sojowego,szczyptą soli.Ucierać dodając małe ilości wody,aż powstanie ciasto o konsystencji śmietany,filet z pangi skropić sokiem z limonki,pokroić w sporą kostkę,lekko posolić,zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim oleju.Limonkę sparzyć pokroić w plasterki,białą rzodkiew,imbir i marchew pokroić w plastry lub słupki,wrzucić na rozgrzany olej,mieszając poddusić,przyprawić miodem,sosem sojowym i warzywkiem.Przełożyć do salaterki,rybę podawać z przygotowanymi warzywami i ryżem.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł na rybę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł na rybę
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !