Sposób przygotowania

Ziemniaki przeciskamy przez praskę , dodać mąki obie i jogurt zagniatamy i odstawiamy. Cebulkę podsmażamy do cebulki dodajemy mięsko i usmażyć , wlać bulion , masę mięsną wyrabiamy z bułką tartą i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem . Z ciasta robimy wałek , potem kroimy na kawałki z każdego rozpłaszczamy ręką i nakładamy nadzienie mięsne , ciasto dokładnie zlepiamy i formujemy kulkę i pyzy gotujemy aż same wypłyną . Kawałek wędzonki kroimy drobniutko i smażymy bez tłuszczu , bo wędzonka sama się wytopi i polać .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    uwielbiam takie pyzy
  • 2
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    apetycznie zrobione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !