Sposób przygotowania

Umytą dynię obrać i wydrążyć. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach podsypać cukrem i dusić w szklance wody (może być więcej) przez kilka minut. Masło posiekać z mąką, dodać cukier, proszek do pieczenia i sól. Później dodać jajko, żółtka i zagnieść ciasto po czym włożyć je do lodówki. Później rozdzielić na trzy części, jedną okleić brzegi formy, drugą dno które nakłuwamy widelcem później wykładamy masę dyniową i trzecią przykrywamy i pieczemy około 45minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    ciekawe i napewno zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !