Sposób przygotowania

- Mix sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę.

Moja rada: kostkę sera feta warto wyciągnąć z lodówki 30 minut przez użyciem, wówczas nie będzie problemu z pokrojeniem jej w kostkę. Polecam.

- Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do sałat. Cebulkę kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do reszty.
- W shakerze do dressingów mieszamy oliwę, miód, koperkowo-pietruszkowy delikat, sól, pieprz i chilli. Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    cudowna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fantastyczna! I świetny pomysł na dressing! sprobuje jej na pewno!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    samo zdrowie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ależ wspaniale kolorowa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    cudnie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rewelacyjna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !