Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie łączymy składniki ze sobą.
Dodajemy kakao, mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 170-180*C. Po upieczeniu i przestudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.
Następnie przygotowujemy krem waniliowy wg przepisu na opakowaniu.
Masę krówkową podgrzewamy kilka minut w gorącej wodzie.
Przełożenie ciasta: biszkopt-krem waniliowy-masa krówkowa-krem waniliowy-biszkopt-cienka warstwa kremu waniliowego-wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ślicznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj teraz to bym sobie to ciacho zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    pysznie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychotaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !