Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Przekroić piersi wzdłuż zgrubienia, tak aby powstała kieszonka. Wewnątrz każdej porcji umieścić plaster szynki, posypać tartym serem i ścisnąć mocno (można również spiąć wykałaczką). Całą porcję oprószyć mąką i zanurzyć w jajku. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. W rondlu rozgrzać olej, na nim stopić masło i delikatnie obrumienić kurczaka na złoto z obu stron. Na zakończenie piec w piekarniku ok. 25 minut. Polać sosem pieczarkowym. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !