Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować miękką szczoteczką pod bieżącą wodą. Przełożyć do osolonej wody i gotować ok. 20 minut, odcedzić, osuszyć. Czosnek obrać i drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Każdy ziemniak skropić obficie przygotowaną oliwą i zawinąć w folię. Piec ok. 20 minut na gorącym ruszcie. Po upieczeniu ziemniaki odwinąć z folii, naciąć wzdłuż, w środku każdego umieścić łyżeczkę masła utartego z drobno posiekanym koperkiem lub innymi ziołami, np. rozmarynem, udekorować natką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe czy dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !