Sposób przygotowania

Do wody dodać cukier, mieszać do czasu aż cukier się rozpuści. Następnie przez 10 min. doprowadzić do wrzenia, do uzyskania złotego koloru. Zdjąć rondel w ognia, dodać wrzątek, z powrotem postawić na ogniu, wymieszać, ostudzić.
Skórkę z jednej pomarańczy pokroić na drobniutko, zalać wodą, zagotować, dusić 10 min, przecedzić i zalać zimną wodą.
Pozostałe pomarańcze obrać, pozbawić białych błonek, pokroić na plastry, umieścić w szklanym naczyniu, zalać sokiem, karmelem, posypać skórką pomarańczową, odstawić do lodówki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mnaim

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !