Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić na kawałki o bokach 2 cm.Paprykę pokroić tak samo,czosnek,imbir obrać drobno posiekać,papryczkę chilli pokroić w wąskie krążki.Wraz z czosnkiem i imbirem przełożyć do miski,zalać oliwą.Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny,starannie ubić widelcem na jednolitą masę.Do tak przygotowanej zalewy włożyć kawałki mięsa i żółtej papryki.Wymieszać żeby zalewa dokładnie przykryła wszystkie składniki.Odstawić na 3 godziny.Po tym czasie mięso i paprykę wyjąć z zalewy.Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian mięso i paprykę szaszłyki piec z każdej strony w piekarniku w 200 stopniach ok.pół godziny,podawać z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    szaszłyczki to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne szaszłyczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne szaszłyczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajnie przyprawione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !