Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z drożdży i pozostawić do wyrośnięcia.Do miski wbić jaja, cukier, cukry waniliowe i tłuszcz, zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Dodać mąkę, sól, rozczyn i lekko ciepłe mleko i mieszać aż do dokładnego wyrobienia ciasta. Ciasto przełożyć do miski i pozostawić do wyrośnięcia, przełożyć do wysmarowanej formy i do ponownego wyrośnięcia, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetne ^^
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wow!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !