Sposób przygotowania

Twaróg mielimy,mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia,dodajemy żółtka,cukier i śmietanę.Zagniatamy.Ciasto wałkujemy na grubość ok.2 cm.Z placków wykrawamy krążki szklanką,a w nich kieliszkiem dziurki.Rozgrzewamy w garnku olej.Oponki wkładamy na gorący olej i smażymy na złoty kolor.Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Robię podobnie. Pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    Wyglądają zachęcająco
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiamy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !