Sposób przygotowania

kostki rosołowe rozpuścić we wrzątku, wsypać do niego płatki owsiane, gotować ok 10 minut, co jakiś czas mieszając. jajka na twardo pokroić. rozgrzać tłuszcz i podsmażyć wcześniej obraną i posiekaną cebulkę. gdy płatki zrobią się gęste lekko je przestudzić, dodać do nich jajko posiekane, cebulę, surowe jajko i przyprawy, wymieszać wszystko dokładnie na jednolitą masę. formować kotleciki obtaczając w tartej bułce. smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawa wersja mielonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !