Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać, wsypać 10 dag cukru pudru, wlać żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni, upiec na jasno złoty kolor. Z białek , cukru waniliowego i pozostałego cukru pudru ubić sztywną pianę, włożyć posiekane truskawki i wyłożyć na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    co za słodkości, wysmienite;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny deserek !
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    aż ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pyszne ciasteczko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !