Sposób przygotowania

Rozetrzeć tłuszcz w trakcie ucierania dodawać cukier i jaja. Zmieszać mąkę z proszkiem, połączyć z masą. Podzielić ciasto na połowę. Do jednej dać kakao. Wyłożyć jasne ciasto na blachę, przykryć ciemnym ciastem.Rozłożyć osączone wiśnie. Piec pół h w temp 180stopni. Krem: Rozetrzeć masło z sokiem z cytryny, dodać ugotowany i przestudzony budyń, posmarować ciasto, włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ooo... fajne :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne ciasto
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zawsze mi się ta nazwa podobała
  • 5
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobre ciasto
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo lubię i polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam ten placek,choć co niektórzy ironizują, że "należy do poprzedniej epoki";mnie się kojarzy z dziciństwem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    pyszne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !