Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser arbuzowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
miód 1/2 łyżki
rodzynki 20 dkg
orzechy laskowe 10 dkg
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: deser arbuzowy

Arbuza kroimy w kostkę i wkładamy do lodówki,następnie wyciskamy sok z cytryny i pomarańcza i podgrzewamy,do gorącego soku dajemy miód do smaku i gotujemy,następnie dodajemy szczyptę imbiru,sparzone rodzynki i posiekane orzechy laskowe.Do naszego sosu dolewamy 3 łyżki wody i gotujemy jeszcze chwilę,gdy sos ostygnie polewamy nim naszego arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.03.2012 18:25
rewelacja!!!
Dorota59 15.08.2011 13:52
super
Daria14 02.03.2011 22:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak