Sposób przygotowania

Różyczki brokuła sparz osolonym wrzątkiem. Odcedź. Cebulę posiekaj, spień na maśle. Oprósz mąką, podsmaż. Mieszając, wlej mleko i wywar. Chwile pogotuj. Gdy sos zgęstnieje, odstaw, dopraw pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Na koniec wmieszaj musztardę i starty żółty ser.
Nerkowce zrumień , na oliwie. Dołóż plasterki pieczarek i drobno posiekany czosnek. Smaż 2 minuty. W natłuszczonej formie: Układaj warstwami: płaty lazanii, serek ricotta, brokuły, pieczarki, sos beszamelowy (ostatnia warstwa to płat lazanii polany beszamelem i posypany tartym parmezanem). Piecz 30 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    coś innego, pewnie pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    rozkosz dla podniebienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !