Sposób przygotowania

- Soczewicę płuczemy dwa razy. Cebulę obraną kroimy w drobne plasterki. Podsmażamy na oliwie z oliwek extra vergine.
- Podsmażoną cebulę przekładamy do garnka, dodajemy marchewki umyte, obrane i pokrojone w słupki.Dodajemy soczewicę oraz pokrojone w grubą kostkę pomidory i sól. Dusimy klika minut
- Następnie zalewamy litrem wody i gotujemy do momentu, gdy soczewica będzie miękka. Dodajemy sos z pomidorów pelati oraz umytą i posiekaną natkę pietruszki i czekamy, aż sos zgęstnieje
- Kolejno dodajemy 2 łyżki octu winnego i pieprz. Gotujemy jeszcze klika minut. Danie gotowe do podania z pokrojonymi oliwkami zielonymi, najlepiej smakuje z czosnkowymi grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    lubię dnia z soczewiy
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to danie musi być dobre!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    MKarto jest pyszne, zaskakująco pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    gdy macie ochotę zrobcie sobie tarteletki z soczewica pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym skosztowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    nigdy nie jadłam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !