Sposób przygotowania

Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mąkę, oliwę i jajka utrzeć na jednolitą masę. Dodać resztę składników - tj. marchew, cukier, cukier waniliowy, odrobinę soli (dosłownie szczyptę), proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko utrzeć jednolitą masę. Dodać bakalie. Ciasto dobrze smakuje jeżeli są wśród nich orzechy włoskie. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni przez ok godz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne marchewkowe ciacho super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takiego jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musze koniecznie spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniamniuśne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciasto moich dzieci
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha - też takie robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam je
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacyjne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !