Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozkruszyć, rozetrzyć z cukrem i połączyc z mlekiem, dodać płąską łyżkę mąki i wlać rozczyn do zagłębienia w mące. Przykryć czysta ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Po tym czasie dodac pozostały cukier, rozpuszczone ciepłe masło, żółtka, rum, sól,wyrobić ciasto. Odstawic w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia (przykryć ścierką). Formowac pączki, po czym odstawic je na posypanej mąką stolnicy by jeszcze raz wyrosły. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pączki nadziewać marmoladą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    super pączusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !