Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę wyrabiamy z jajkiem, solą i olejem.
Stopniowo dodajemy ciepłą wodę, aby ciasto odchodziło od brzegów miski, było miękkie i nie klejące się.

Farsz:
Kapustę gotujemy do miękkość.
W między czasie przygotowujemy grzyby.
Suszone grzyby najlepiej zalać wrzątkiem i chwilę gotować. Wtedy staną się miękkie.
Cebulę przesmażamy na maśle.
Kiedy kapusta jest gotowa dodajemy suszone grzyby i cebulę, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ciasto wałkujemy na cieniutki placek około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na środek każdego kółka kładziemy farsz i zwijamy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Robię takie same
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !