Sposób przygotowania

Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem, dodaj mąkę, jajka, cukier i sól. Wyrabiaj ok. 15 minut. Margarynę stop i dodaj do ciasta, wyrabiaj jeszcze 5 minut, następnie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Ciasto posmaruj dżemem (tylko nie za dużo, żeby nie wypłynął). Następnie delikatnie zroluj i potnij na kawałki.Do prostokątnej formy układać na stojąco, wtedy po upieczeniu z kawałków wyrosną różyczki. Piecz 50 minut w temperaturze 180C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetne słodkości
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne -polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !