Sposób przygotowania

Tłuszcz, miód, cukier i kakao zagotować.
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, dżem, przyprawę, mąkę z sodą ucierając na jednolitą masę.
Na końcu dodajemy pianę z białek lekko mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem.
Piec w piekarniku 180*C przez ok. 20 min.
Wystudzić a w tym czasie ucieramy krem.

Tłuszcz ucieramy do białości dodajemy cukier puder, kefir, olejek.

Ciasto przekroić na pół. Jedną część smarujemy połową kremu i przykrywamy drugą częścią ciasta (praktyczna rada-glazurę ciasta układamy po zewnętrznej stronie).

Złożone ciasto kroimy na kwadraty o boku 3 cm.
Boki każdego ciasteczka smarujemy pozostałym kremem i obtaczamy w kokosie, wierzch polewamy polewą czekoladową i dekorujemy orzechem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !