Sposób przygotowania

Miód zagotuj z przyprawami. Jajka utrzyj z cukrem. Mąkę przesiej na stolnicę. Pośrodku zrób wgłębienie, wlej miód, mieszaj, aż przestygnie. Dodaj utarte jajka, skórkę cytrynową i sodę oczyszczoną. Zagnieść ciasto. Odstaw na 24 godziny. Następnie upiecz w temp. 180 stopni 1 godzinę. Piernik odłóż na tydzień. Śmietanę kremówkę ubijaj powoli, wsypując zagęstnik. Piernik dwukrotnie przekrój w poprzek. Spód posmaruj powidłami śliwkowymi. Przykryj drugim kawałkiem ciasta. Posmaruj bitą śmietyaną. Ponownie przykryj ciastem./ Polewę czekoladową stop, polej nią piernik, odstaw do zastygnięcia. wierzch udekoruj migdałami i orzechami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !