Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć mięso, dodać odciśniętą bułkę tartą, rozgnieciony czosnek, zrumienioną na maśle posiekaną cebulę, posiekany majeranek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić. Ziemniaki obrać, łyżeczką zrobić zagłębienie, oprószyć przyprawą, nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce posmarowanej smalcem, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiadają się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ciekawe ale zgadzam się, zapowiada się pyszne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawa propozycja na pyszny obiadek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !