Sposób przygotowania

Zmiksowac mąkę z żółtkami, piwem i łyżką oleju. Białka ze szczyptą soli ubic na sztywną pianę i delikatnie dodac ją do ciasta. Filety umyc, osuszyc, podzielic na mniejsze części. Posypac je solą i pieprzem, mocno skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawic na 30 minut. Kawałki ryby zanurzac w cieście piwnym i smażyc z każdej strony na rozgrzanym głębokimk oleju. Odsączyc na papierowym ręczniku

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Koniecznie muszę wypróbować przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszna rybka :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !