Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie-al dente. Odcedzić i wsypać do naczynia żaroodpornego. Warzywa umyć,obrać. Cukinie i marchew pokroić za pomocą ozdobnego nożyka na talarki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną masła. Następnie do cebuli dodać cukinie, marchew, kukurdzę, groszek cukrowy i pokrojoną w drobą kostkę kiełbasę. Posolić, popieprzyć. Wlać odrobinę wody i wszystko ze sobą dusić przez kilka minut. Następnie przygotowane warzywa wsypać na makaron. Przygotować zasmażkę z mąki,mleka,musztardy i majonezu. Doprawić ją do smaku. Na przygotowaną zapiekankę wylać zasmażkę i zapiekać w piekarniku przez około 30 minut w 190 C>

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Zgadzam się, pomysł fajny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !