Sposób przygotowania

Skrzydełka/bądź pałki umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i zagotować ją, następnie włożyć mięso i gotować na małym ogniu,co jakiś czas zbierając szumy. Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa i pokroić na mniejsze części (wg uznania).Po około 40/50 minutach gotowania skrzydełek dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i przyprawą w płynie). Przed podaniem posypać pokrojoną pietruszką

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !