Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 35 dkg
cukier 20 dkg
margaryna 20 dkg
śmietana 5 ml
proszek do pieczenia 2 dkg
cukier waniliowy 1 szt
jabłka 1 kg
budyń 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Wyrobić ciasto, mniejszą część włożyć do lodówki, a drugą na blachę, na to wyłożyć utarte jabłka.Ubić białka z cukrem, dodać budyń. Na pianę zetrzeć tę mniejszą część ciasta. Piec ok.1h

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.08.2012 05:55
dobry
pigila
pigila 06.02.2012 18:21
super
owca441 04.02.2012 16:58
pyszny
owca441 04.02.2012 16:58
pyszny
KasiaK90 14.06.2011 16:22
jak ja lubię jabłeczniki:) mmm..pycha:)
jola1512 18.04.2011 09:42
lubię jabłecznik
tomek18 18.03.2011 12:20
pycha
gosia47-47 01.03.2011 15:23
doskonała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak