Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy.Dodajemy obie mąki,doprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Mięso mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką,doprawiamy.Z masy ziemniaczanej formujemy pyzy i nadziewamy.Smażymy ok.20 minut na oleju.Pokrojone w kostkę boczek i cebulę smażymy na oleju.Przekładamy wraz z pyzami do garnka,podlewamy bulionem rozrobionym w szklance wody i dusimy,aż będą miękkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przepis zapowiada pyszny obiad.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też tak uważam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !