Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i rozgniatamy. Z ziemniaków, jajka i mąki zagniatamy ciasto. Mięso podsmażamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majerankiem, solą i pieprzem. Zasmażamy na patelni, jak będzie usmażone, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku.
Z ciasta ziemniaczanego formujemy kulki. Gotujemy w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Pyzy podajemy z sosem mięsnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jetem fanką takich klusek ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Takie kluski mogę jeść bardzo często. Uwielbiam takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !